De juiste domeinnaam aanvragen

Steeds meer Nederlanders willen gevonden worden op het internet. Ze hebben bijvoorbeeld een eigen bedrijf, onderhouden een webshop of geven workshops of clinics. Om online zichtbaar te zijn, is een website van groot belang. Met een professionele website laat je zien waar jouw bedrijf of product voor staat, en kun je klanten overtuigen om tot aanschaf over te gaan. Er is echter één ding waar jonge ondernemers vaak niet over nadenken: de domeinnaam. Een domeinnaam kan heel veel klanten trekken, maar ook klanten afstoten. Het is daarom verstandig om hier goed over na te denken en te begrijpen wat de belangrijkste redenen zijn achter het succes van een website. Wil jij een domeinnaam aanvragen? Dan moet je rekening houden met de volgende factoren:

  • Herkenbaarheid
  • Klantenbinding
  • Professionaliteit
  • Ranking

Een domeinnaam aanvragen doe je niet zomaar. Je begint met een brainstormsessie, waarbij je alle mogelijke namen op papier zet. Je uitgangspunt moet zijn: mijn domein is herkenbaar en eenvoudig terug te vinden. In veel gevallen wint eenvoud het van een leuke woordspeling. Zorg ervoor dat de naam van je site blijft hangen bij de bezoeker. Bedenk een ezelsbruggetje, of kies voor een combinatie die lang blijft hangen. Het is niet voor niets dat webwinkels als bol.com en amazon.com zo succesvol zijn geworden. De namen zijn herkenbaar en snel voor de geest te halen. Het zal je niks daarom niet verbazen dat een korte domeinnaam aanvragen meer kost dan het aanschaffen van een langer alternatief. Vaak is het de moeite waard om vooraf wat extra te betalen, zodat je daar later van kunt profiteren. Daarbij komt ook een stuk klantenbinding. Wanneer klanten je domein eenmaal hebben gevonden, moet je zorgen dat ze terug blijven komen. Een goede domeinnaam houdt klanten enthousiast en zorgt dat je doelgroep steeds groter groeit.

Domeinnaam aanvragen: kies voor professionaliteit

Waar is een consument naar op zoek? Naar een interessant product dat door professionals wordt geleverd. Een domeinnaam aanvragen is daarmee niet alleen het begin van je bedrijf, maar je begint ook met het opbouwen van een imago. Een professionele domeinnaam is ontzettend belangrijk bij de initiële groei van je website. Kies dus niet voor een actuele kreet, na verloop van tijd raken die altijd verouderd. Tot slot moet je bij het kiezen van een domeinnaam rekening houden met de Google Ranking. Korte en eenvoudige namen krijgen meer aandacht, ook vanwege bovenstaande redenen. Google is altijd op zoek naar het beste voor de gebruiker. Wanneer jouw website herkenbaar en professioneel oogt, kom je sneller naar boven in de zoekresultaten. Wil jij een domeinnaam aanvragen? Denk dan dus goed na over de gevolgen! Op https://www.rpwhosting.com/email-hosting/ kun je snel en eenvoudig een professionele domeinnaam aanvragen. Je hebt al een .nl domein voor minder dan 4 euro per jaar! Daarbij heb je de keuze uit meer dan 500 extensies en kun je eigen e-mailadressen aan de site koppelen.

Een goed webhosting pakket

Een domeinnaam alleen is niet voldoende om een website in de lucht te houden. Daarvoor heb je ook zogeheten ‘webhosting’ nodig. Webhosting klinkt heel ingewikkeld, maar het is in feite niets meer dan een server op afstand die je website in de lucht houdt. Gelukkig vind je op bovenstaande site interessante combipakketten, waarbij je zowel een domeinnaam, als een jaar lang webhosting aanschaft. Alles is daarmee direct geregeld en je kunt beginnen aan het opbouwen van je website. Voor meer informatie over de verschillende pakketten klik je op bovenstaande link. Kortom: een domeinnaam aanvragen is helemaal niet gecompliceerd, maar zorg dat je de juiste afwegingen maakt!

Lees meer…