Een grote perscontainer is de oplossing voor ons afval

Ik werk voor een middelgrote retail-organisatie op de distributieafdeling. Wij verkopen voornamelijk decoratie voor in huis, maar ook meubels en accessoires. Onze producten worden geïmporteerd vanuit Azië, het grootste gedeelte komt uit China en India. Bijna elke week komt er wel een container binnen vanuit het buitenland met producten. Op onze afdeling hebben wij ontzettend veel afval, voornamelijk van verpakkingen. De inkomende producten zijn allemaal stevig verpakt om te voorkomen dat producten beschadigen tijdens het transport. Een groot gedeelte van de producten zijn breekbaar en deze producten worden extra stevig verpakt. Producten worden geleverd in kartonnen dozen, maar bijna alle producten zijn daarnaast verpakt met plastic, zoals folie of bubbeltjesplastic. Wij hebben diverse eigen winkels door het land en de gehele distributie wordt geregeld vanuit een distributiecentrum. Naast de winkels leveren wij ook aan groothandels en winkels die onze producten verkopen. Vaak leveren leveranciers dozen met meerdere artikelen, maar naar de winkels of naar klanten sturen wij soms maar een artikel, of een paar. Het komt voor dat wij de producten weer opnieuw verpakken wanneer we ze naar de winkel of een klant sturen. Leveringen worden sowieso nog een keer extra beschermd met plastic folie. Dit zorgt  er ook voor dat er geen spullen afvallen van een pallet of container. De verpakkingen en dozen die we naar onze eigen winkels sturen worden achteraf ook weer naar ons teruggestuurd en op het distributiecentrum verzamelt. Alles bij elkaar hebben we ontzettend veel karton en plastic afval. Dit afval neemt erg veel ruimte in beslag in ons magazijn. Het liefst gebruiken we het magazijn alleen om de producten in op te slaan en om klaar te zetten voor de distributie, maar we hebben ook ruimte gereserveerd om het afval tijdelijk in op te slaan. Om de ruimte voor het afval zo klein mogelijk te houden zijn we begin dit jaar overgegaan op een grote perscontainer van afvalperscontainer.nl. Met een grote perscontainer wordt het afval samengeperst en zo besparen we veel ruimte. Tussen plastic en kartonnen dozen zit namelijk vaak veel lucht, door dit te persen wordt de lucht verwijdert en neemt het afval minder ruimte in. Met een grote perscontainer hebben we de grote van ons afval bijna gehalveerd.

Een grote perscontainer heeft vele voordelen

Ruimte besparing van ons afval was de belangrijkste reden voor ons om een grote perscontainer te nemen, maar daarnaast waren er nog meer voordelen:

  • Andere belangrijke redenen waren:
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Besparen op afvalkosten

Tegengaan van stank

Wij hebben veel mensen in het magazijn rondlopen  en iedereen is de hele dag druk bezig met bestellingen en de komst van nieuwe goederen. Voor ons was het belangrijk dat de machine gemakkelijk te gebruiken is voor alle medewerkers, zodat we geen vertraging oplopen vanwege afval. Een ander belangrijk voordeel is dat we minder kosten hebben aan het ophalen van het afval. Het afval wordt samengeperst tot bijna de helft in grote, hierdoor is het minder vaak nodig dat het afval wordt opgehaald en hoeven we hier minder vaak voor te betalen. We merken ook dat de grote perscontainer vieze luchtjes opsluit. Sommige producten worden bewerkt om te zorgen dat ze langer goed blijven, zo wordt hout vaak bewerkt om houtworm tegen te gaan. Wanneer we een container met nieuwe producten openen kan een bestrijdingsmiddel flink stinken, de geur trekt vaak ook in de dozen. De grote perscontainer sluit de geur op, hierdoor stinkt het minder in het magazijn. Handig is ook dat wanneer de grote perscontainer bijna vol zit er een melding komt, zo weten we precies wanneer hij geleegd moet worden.