Goedkope container huren voor meerdere afvalstromen

We hebben vaak gehoord over de mogelijkheden rond een goedkope container huren. Maar als horecabedrijf in Groningen hadden we niet het idee dat dit een passende oplossing voor ons zou zijn. Met onze centrale ligging in de Poelestraat kunnen we namelijk geen goedkope container huren en die buiten laten staan. Dan gaan er dronken mensen mee aan de haal en komen wij met de kosten te zitten. Daarnaast hebben we zoveel verschillende soorten afval dat het lastig wordt om een goedkope container te huren waar al het afval in kan. Dus hadden we de optie opzijgezet, totdat we naar de Oude Ebbinge gingen en daar zagen dat de mensen van BedrijfsAfval (bedrijfsafval.nl) aan het werk waren met het plaatsen van containers. Een horeca-uitbater daar had gekozen voor een goedkope container huren. We waren direct benieuwd naar de mogelijkheden, want de Oude Ebbinge is veel meer afgelegen dan de Poelestraat en dat betekent een veel groter risico. Gelukkig konden we direct met al onze vragen terecht bij de mensen achter het bedrijf. Zij legden uit dat een goedkope container huren niet begint bij een container van 1000 liter en dat de ledigingsfrequentie gewoon aangepast kan worden op de behoeften van het bedrijf of de locatie. Daar werd het verhaal ineens heel anders van.

Een goedkope container huren: dé oplossing

Voorheen betaalden we veel aan de gemeente voor het hanteren van ons afval. Eigenlijk te veel, omdat we af en toe enorme bergen afval hebben en de maanden erna niets of nauwelijks wat. Een goedkope container huren bleek voor ons niet alleen een goedkopere optie, het zorgde ook voor aanzienlijk meer flexibiliteit. We hebben de verschillende afvalstromen gemonitord en de grootte van de containers hierop aangepast zodat deze allemaal binnen geplaatst konden worden (op de glascontainer na, maar die hebben we per definitie ook liever achter het pand staan omdat die toch niet zo vaak geleegd hoeft te worden). We maakten een interessante deal met de mensen van BedrijfsAfval en konden direct gebruikmaken van de nieuwe mogelijkheden. Ons personeel vond het in eerste instantie maar niets, totdat zij een week gebruik gemaakt hadden. De goedkope containers huren zorgde voor een flinke toename van de productiviteit. Allereerst omdat het afval veel sneller gescheiden kan worden, maar daarnaast ook omdat het makkelijker is om het afval te hanteren en weg te brengen. We hoeven niet meer lastig te doen met pasjes, met codes en met het gewicht van het afval. Dat maakt het voor ons een stuk makkelijker en goedkoper. Een goedkope container huren was dé oplossing om meer te bereiken.

Veel soorten afval maakt het niet makkelijk

Het gaat steeds vaker om het scheiden van afval. In onze branche is dat best lastig. We krijgen plastic, papier, glas en etensresten terug op hetzelfde bord en het scheiden van het afval kost tijd. Zeker wanneer er te veel blijft staan voor de schoonmakers die een beperkt aantal uren hebben om alles weg te werken. We hebben hier zoveel mogelijk tijd en aandacht aan besteed en werken nu met voorsortering om het makkelijker te maken. De verschillende containers die we nu hebben staan, maken dit overigens vele malen makkelijker – het is makkelijker om bij de containers zelf het afval te scheiden en direct weg te gooien. We hoeven ons nu ook geen zorgen meer te maken over grotere hoeveelheden afval, waar dit vroeger altijd voor problemen gezorgd heeft. Voor ons is er een nieuwe wereld opengegaan dankzij een goedkope container huren – nu we niet meer dagelijks na hoeven te denken over hoe we van ons afval af kunnen komen op een goede manier.