Ongedierte herkennen, hoe doe je dat?

Heerst er de laatste tijd een aparte geur in huis? Hoor je ‘s nachts vreemde geluiden? En heb je nu het vermoeden dat je ongedierte in huis hebt, ondanks dat je ze niet ziet? Dan is ongedierte herkennen lastig! Toch is ongedierte herkennen niet zo moeilijk als je denkt. Elk
soort ongedierte heeft bepaalde kenmerken waardoor je weet dat je last van ongedierte in huis hebt. Ongedierte herkennen doe je door te letten op bepaalde kenmerken.

Kenmerken van ongedierte

Ongedierte, daarin heb je enorm veel soorten. Er is kruipend ongedierte, zoals bedwantsen en kakkerlakken, maar je hebt ook ongedierte dat vliegt. Je muizen en ratten, oftewel knaagdieren in je huis hebben, maar ook echte houtaantasters als boktor en houtworm. Allen hebben verschillende kenmerken waardoor je de aanwezigheid van ongedierte in huis herkennen kunt. Over het algemeen, weet je door de volgende kenmerken van last van ongedierte hebt.

Stank

Ongedierte herkennen is mogelijk door middel van geur. Ongedierte kan namelijk enorm stinken. Sommige dragen van zichzelf al een aparte geur bij zich. Andere ruik je juist door de urine en uitwerpselen die ze overal achterlaten.

Geluid

Hoor je vreemde geluiden op zolder, uit de spouwmuur of onder de vloer vandaan komen? De kans is groot dat zich daar ongedierte bevindt. Dit kunnen trippelende geluiden zijn, maar ook krassend of geluid van knagend ongedierte.

Schade

Er is veel ongedierte dat schade toebrengt. Knaagdieren doen dat bijvoorbeeld om hun tanden kort te houden. Ervaar je schade aan je gebouw, meubilair of aan voedsel? Ongedierte is hiervan vaak de oorzaak. Heb je echt gaatjes in hout, dan moet je denken aan houtworm of boktor.

Uitwerpselen

Ongedierte herkennen aan uitwerpselen is iets wat ongediertebestrijders mteeen kunnen. De uitwerpselen van ongedierte kan heel verschillend zijn. Soms zijn het duidelijke keutels, een andere keer lijkt het meer op koffiedik. Brengt het een penetrante geur met zich mee, dan weet je dat er een ongedierteplaag in je huis zit.

Ongedierte herkennen kan ook zo!

Ongedierte in huis herken je ook aan pootafdrukken, buiksmeer en vervellingshuidjes. Buiksmeer is een soort vettige substantie wat muizen en ratten zoal achterlaten. En sommige soorten vervellen continu, de vervellingshuidjes, schildjes of schilfers kan je tegenkomen in huis.

Ongedierte bestrijden

Weet je zeker dat je last hebt van ongedierte in huis na het lezen hoe je ongedierte herkennen kunt? Dan is het van belang dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Voor je het weet, heb je een heuse plaag in huis. Ga zelf aan de slag met ongediertebestrijding of schakel een professionele ongediertebestrijder in die snel en effectief het ongedierte in je huis bestrijdt na het ongedierte herkennen.