Organiseer je planning met behulp van personeelsplanning software

Personeelsplanning - PersoneelsSysteem

Op het moment dat je te maken hebt met meerdere personeelsleden, dan moet je een planning maken waarbij je rekening houdt met de verschillende personeelsleden, hun beschikbaarheid en het maximale aantal uren dat ze per week kunnen werken. Als je altijd dezelfde drukte kunt verwachten, dan is het maken van een personeelsplanning niet zo moeilijk. Je moet in dat geval zorgen dat je altijd dezelfde bezetting hebt. Je weet immers na een tijdje hoeveel mensen je minimaal nodig hebt om het werk op de juiste wijze uit te voeren. Maar vaak is het niet zo dat je precies weet hoe druk het gaat worden. Deze flexibiliteit maakt het dus lastig om één rooster te maken voor een periode van een maand of misschien zelfs langer. Daarnaast is het ook zo dat iemand de ene week 5 dagen kan werken en de weer daarop is hij/zij 3 dagen beschikbaar. Dus dat betekent dat je in de tweede week iemand anders moet inplannen voor de 2 dagen waarin hij/zij niet beschikbaar is. Verder kunnen mensen ziek raken, het kan dus drukker of minder druk zijn dan je had verwacht, mensen kunnen elkaars diensten overnemen en zelfs het weer kan roet in het eten gooien. Zodra je een restaurant hebt bijvoorbeeld en er is een code geel, oranje of rood van kracht, dan blijven mensen thuis. Zodra je weet dat er een kleurcode actief is, dan moet je je rooster eigenlijk meteen kunnen aanpassen. Daarom doe je er goed aan om goede software te gebruiken voor de personeelsplanning. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Excel, maar dit is een vrij statisch programma en daardoor is Excel niet uitgerust om om te gaan met de bovenstaande flexibiliteit. Mocht je op een effectieve en efficiënte manier om willen gaan met de personeelsplanning, kies dan beter voor een programma zoals PersoneelsSysteem. Met dit programma kun je heel gemakkelijk je personeelsplanning maken en het is ook eenvoudig om de zaken aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld ook precies zien wat de huidige bezetting is. Tevens kun je de beschikbaarheid van alle personeelsleden zien. Daarnaast kunnen je werknemers zelf ook inloggen om het rooster te bekijken. Door alles te digitaliseren hebben je personeelsleden altijd toegang tot het rooster. Daardoor kan men dus ook niet meer ‘vergeten’ dat ze een dienst hebben. Verder kunnen je werknemers onderling veel gemakkelijker van dienst ruilen. Ook kun jij direct zien wat de personeelskosten zijn als je de personeelsplanning zou activeren. En verder worden ook de gemaakte uren direct geregistreerd. Je merkt dus dat jouw werk opeens een stuk makkelijker wordt wat betreft de personeelsplanning als je gebruikt maakt van PersoneelsSysteem.

Kom naar personeelssysteem.nl voor het maken van jouw personeelsplanning

Als je gebruik wilt maken van deze personeelsplanning software, dan kun je een bezoekje brengen aan personeelssysteem.nl. Hier kun je meer lezen over deze software en je kunt uiteraard ook meteen het software pakket bestellen. Mocht je je aanmelden bij PersoneelsSysteem, dan weet je zeker dat je de eerste 30 dagen gratis gebruik kunt maken van deze software. Je kunt dan aan den lijve ondervinden of het inderdaad handig is en of je er goed mee om kunt gaan. Oefening baart kunst, dus na 30 dagen moet je een goede inschatting kunnen maken of het programma inderdaad bij je past.

Profiteer maximaal van de software

Software is mooi, maar het is helemaal mooi als je het maximale eruit haalt. Je kunt deze software gebruiken om een rooster te maken, maar zorg er zelf natuurlijk ook voor dat je de instellingen gebruikt voor: