Hoe kun je time management toepassen?

Er zijn maar al teveel mensen die in het dagelijks leven stress ervaren doordat hun agenda veel te vol is. Enerzijds hebben ze op hun werk veel teveel te doen en anderzijds vereist hun gezinsleven ook nog eens veel aandacht. Op welk vlak je ook een tekort aan tijd ervaart, het toepassen van time management kun je leren, bijvoorbeeld via een cursus van Tijdwinst.com. Tijdens deze cursus leer je hoe je de regie over je leven weer terugkrijgt, en hoe je alle taken op jouw to-do-list gemakkelijk gedaan krijgt, zonder stress en zonder gedoe. Niet iedereen is even goed in plannen, maar je kunt het wel leren. Een goede planning is misschien nog wel het belangrijkste aspect van time management, want zonder planning aan de slag gaan levert in de meeste gevallen juist stress op. Daarom is het goed om eerst (dus voordat je dag begint) in kaart te brengen wat je allemaal moet doen, en deze taken vervolgens te verdelen in volgorde van belangrijkheid. Het is gebruikelijk om daarna de meest belangrijke taken of die taken waar anderen van afhankelijk zijn als eerste uit te voeren. Veel mensen zijn geneigd om het lastigste klusje tot het laatst uit te stellen, maar dit levert juist stress op en is in feite het tegenovergestelde van goede time management. Je zult merken dat als je direct begint met de grootste of moeilijkste klus, je daarna zin krijgt om de rest af te ronden. Want hoe moeilijk was die klus nu eenmaal? 

De beste tip voor een overvolle agenda

Als ook jij je wel eens overweldigd voelt doordat je agenda te vol is kan zich dat op twee manieren uiten. Je kunt heel erg gestrest worden en daardoor niet meer in staat zijn overzicht te bewaren, waardoor je minder productief wordt, of je gaat juist als een kip zonder kop maar door en door. Ook dit levert heel veel stress op, wat ongemerkt kan opstapelen en resulteren in een burnout. Voor deze mensen is een cursus time management zeker een goede investering, doordat die ze leert structuur aan te brengen en hoe ze hun tijd effectiever kunnen besteden. Die cursus time management kun je onder andere volgen via Tijdwinst.com. Dit is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in cursussen en opleidingen gericht op persoonlijke effectiviteit. Je kunt bij hen op drie verschillende manieren leren, namelijk:

  • Via 1-daagse open trainingen
  • Via In-company groepstrainingen
  • Via workshops en lezingen

In het laatste geval kun je het team van Tijdwinst.com inhuren om een groep mensen, bijvoorbeeld werknemers, te inspireren, bijvoorbeeld op het gebied van time management.

Time management workshop

Als je graag zou willen dat jouw bedrijf betere zaken gaat doen is het super belangrijk dat jouw medewerkers alles weten over effectieve time management. Maar iedereen persoonlijk op cursus sturen is natuurlijk veel te kostbaar. Daarom biedt Tijdwinst.com ook handige workshops en lezingen voor grote groepen aan. Hierin bieden ze in principe dezelfde informatie als in de cursus zelf, maar op een iets behapbare wijze en geschikt voor een groter publiek. Jouw werknemers zullen zich geïnspireerd voelen om voortaan effectiever met hun agenda om te springen, en dat ga je zeker merken in de bedrijfsresultaten! Met de juiste time management op naar nog betere resultaten!